Categories
Geen categorie

DHS REIM en BALTISSE gaan strategische samenwerking aan

13 maart, Amsterdam

DHS REIM en Baltisse zijn een strategische samenwerking aangegaan met als doel het huidige platform van Baltisse uit te breiden naar de Nederlandse vastgoedmarkt. Baltisse Real Estate Investments (BREI), dat behoort tot de Baltisse-groep, ambieert om haar vastgoedportefeuille uit te breiden naar de Nederlandse markt en wenst de sourcing van nieuwe dossiers en het asset management te laten verzorgen door DHS REIM.

Baltisse is het family office van de Vlaamse ondernemersfamilie rond Filip Balcaen, dat werd opgericht in 2007 met hoofdzetel in Gent. Het is hoofdzakelijk actief in private equity en in vastgoed, met focus op waardecreatie door ondernemerschap. De vastgoedportefeuille bevat grotendeels activa in België, Luxemburg en Duitsland. Baltisse is tevens actief in vastgoedontwikkelingen in Belgie, Luxemburg, Roemenie, Polen en de VS.

Met het aangaan van deze samenwerking zet Baltisse in op een sterke groei van de allocatie naar vastgoedinvesteringen binnen de Benelux, steeds met focus op vastgoed waar waarde kan worden toegevoegd door het verbeteren van de energie efficiëntie en het beperken van de koolstof voetafdruk van haar gebouwen.

DHS Real Estate Investment Management (DHS REIM) is een onafhankelijke vastgoed investment-, fund-, asset manager alsmede projectontwikkelaar en actief in Nederland, België en Luxemburg.

DHS REIM zal de acquisities en het asset management verzorgen en tezamen met Baltisse investeerder zijn in de gezamenlijke onderneming (Joint Venture).

René de Heus, Managing Director DHS REIM: “Wij zijn zeer verheugd om te zijn aangesteld als operating partner voor Baltisse om op deze manier ons platform verder uit te breiden. Door de focus van Baltisse op zowel de Core Plus en Value-Add sectoren zal de samenwerking onze exposure binnen de vastgoedmarkten vergroten. De belangrijkste korte en middellange termijn focus van DHS REIM richt zich op het vinden van passende vastgoedproducten bij de verschillende strategieën van Baltisse”.

Simon Balcaen, Director Real Estate bij Baltisse: “We zijn zeer tevreden met de samenwerking met DHS REIM die ons zal bijstaan in onze expansie in Nederland. Wij ervaren Nederland als één van de grotere Europese markten met gezonde investeringsparameters. Deze strategische samenwerking versterkt de huidige activiteit van ons team en toont de betrokkenheid bij de Nederlandse markt. Wij zijn overtuigd dat DHS REIM over een diepgaande kennis beschikt van de Nederlandse markt en waarde zal toevoegen aan onze geplande bedrijfsactiviteiten”.

Voor meer informatie, neem contact op met Rene de Heus op 06 15 67 42 86 of renedeheus@dhsreim.com

Related posts